Windows 8 s-ar putea dovedi cel mai sigur sistem de operare

de Liviu Petrescu | 31 iulie 2012

Windows 8 pare a fi cel mai sigur sistem de operare, dupa ce a "scapat" neatins de atacurile hackerilor la conferintele Black Hat si DEF CON. Si Windows Phone 8 ar putea fi cel mai sigur sistem de operare mobil.

Masurile de protectie impotriva aplicatiilor malware au insa un pret: actiunile utilizatorului sunt mai restrictionate ca pana acum, insa fisierele si informatiile sale personale sunt mai sigure, scrie ExtremeTech.

Windows 8 s-ar putea dovedi cel mai sigur sistem de operare

In timp ce optiunile Secure si Trusted Boot asigura protectia completa impotriva aplicatiilor rootkit, fiecare aplicatie Metro este rulata intr-un sandbox. Atacurile informatice sunt ingreunate foarte mult, deoarece Windows 8 avertizeaza asupra oricarei aplicatii descarcate online ce ar putea crea vulnerabilitati.

Absenta completa a aplicatiilor malware pentru Windows Phone 7 nu i-a impiedicat insa pe specialistii Microsoft sa introduca optiuni de siguranta similare pentru Windows Phone 8. Ramane de vazut daca noul sistem de operare Microsoft, pregatit pentru o lansare in 26 octombrie, va oferi cu adevarat protectia promisa.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: securitate windows 8 microsoft windows 8 windows phone 8
spacer
Opiniile cititorilor
spacer