China renunta oficial la serverele IBM, HP si Oracle

de Redactia Hit | 4 iulie 2014

China inlocuieste serverele importate cu un brand fabricat local si testat cu succes de o banca de stat, parte a unei campanii a autoritatilor de la Beijing pentru cresterea securitatii informatice, scrie presa chineza, citata de Bloomberg.

Sistemul Tiansuo K1 al Inspur Group a inlocuit "in numar mare" servere importate, dupa testarea acestuia la o filiala din Xinjiang a China Construction Bank, a declarat seful de design al sistemului, Wang Endong, citat de publicatia oficiala a Partidului Comunist Chinez.

Sucursala bancii a inceput sa testeze serverele in august 2010, iar din 2011 acestea sunt folosite pentru toate afacerile, inlocuind produsele IBM, a afirmat unul dintre sefii departamentului IT al China Construction Bank.

Tot mai multe sectoare ale economiei vor incepe sa utilizeze Tiansuo K1, inclusiv electricitate, petrol si agricultura, scrie publicatia chineza.

Guvernul de la Beijing analizeaza daca dependenta sistemului bancar de serverele IBM compromite securitatea financiara a tarii, in timp ce agentii guvernamentale si o banca testeaza inlocuirea cu sisteme ale Inspur, a scris in mai Bloomberg, citand surse apropiate situatiei.

Sursa: Mediafax via Business24

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: china servere inhouse server china Tiansuo K1
spacer
Opiniile cititorilor
spacer